2019年珠海成人高考高起点《英语》备考练习题及答案(8)

来源:珠海成考网 更新时间::2019-09-28 14:37

【2019年珠海成人高考高起点《英语》备考练习题及答案(8)】本篇文章由珠海成考网整理发布,更多关于珠海成考相关信息,如珠海成考报名、珠海成考考试、珠海成考准考证打印、珠海成考成绩查询、珠海成考高起点以及专升本复习资料等,请关注珠海成考网。
  阅读理解
 
  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。
 
  There was a river with a small town on either side of it. The towns were linked by a bridge.
 
  One day,a hole appeared in the bridge. Both towns agreed that the hole should be mended. However,disagreement came up as to who should mend it. Each town thought that it had a better reason for the other to mend the hole. The town on the right bank said that it was at the end of the road,so the left-bank town should mend the hole. The town on the left bank,on the other hand,insisted that all the traffic came to the right-bank town,so it was in their interest to mend the bridge.
 
  The quarrel went on and on,and so did the hole. The more it went on,the more the hostility between the two towns grew.
 
  One day a man fell into the hole and broke his leg. People from both towns questioned him closely about whether he was walking from the right bank to the left or from the left bank to the right,in order to decide which town should be blamed for the accident. But he could not remember,since he got drunk that night.
 
  Some time later,a car was crossing the bridge and broke an axle(轴)because of the hole. Neither town paid any attention to the accident,as the traveler was not going from one to the other,but was merely passing through. The angry traveler got out of the car and asked why the hole was not mended.
 
  On hearing the reason,he declared,“I'll buy this hole. Who‘s the owner?”
 
  Both towns at once declared that they owned the hole.
 
  “One or the other,whoever owns the hole must prove it.”
 
  “How shall we prove it?”asked both sides.
 
  “That's simple. Only the owner of the hole has the right to mend it. I‘ll buy the hole from whoever mends the bridge.”
 
  People from both towns rushed to do the job while the traveler smoked a cigar and his driver changed the axle. They mended the bridge in no time and asked for the money for the hole.
 
  “What hole?”The traveler looked surprised.“I can't see any hole. I‘ve been looking for a hole for several years now. I'm prepared to pay a good price for it,but there’s no hole here. Are you pulling my leg or what?”
 
  He got into his car and drove off.
 
  1. What did the two towns quarrel about?
 
  A. Which of them should mend the hole.
 
  B. Whether the hole should be mended.
 
  C. Why there was a hole in the bridge.
 
  D. When they should mend the hole.
 
  【答案】A
 
  2. The man who had fallen into the hole failed to answer any questions because he ______.
 
  A. had one of his legs broken
 
  B. was busy changing the axle
 
  C. had drunk too much wine
 
  D. was afraid to blame anybody
 
  【答案】C
 
  3. Both towns rushed to mend the hole in order to prove that ______.
 
  A. they owned the whole bridge
 
  B. they had the right to sell the hole
 
  C. they were able to mend the hole
 
  D. they could afford to mend the hole
 
  【答案】B
 
  4. In“Are you pulling my leg or what?”,the phrase pulling my leg refers to ______.
 
  A. trying to stop me
 
  B. laughing at me
 
  C. putting me in trouble
 
  D. making fun of me
 
  【答案】D

以上是“ 2019年珠海成人高考高起点《英语》备考练习题及答案(8) ”的全部内容,考生如有疑问,可直接咨询珠海成考网客服老师进行解答! ↓ ↓ ↓


在线咨询老师

珠海成考网

客服老师:陈老师

联系电话:13760247157

推荐内容